SORU 1. KAMPLARA KAÇ YAŞ GRUBU ÇOCUKLAR VE GENÇLER KATILIYOR?



Friends kamplarına 6 - 24 yaşlar arasındaki ilkokul - ortaokul - lise ve üniversite öğrencilerini kabul ediyoruz. Kampçı adaylarının katılabilecekleri programlar yaş gruplarına ve temalarına göre farklılık gösteriyor. Kampçılar, kamp sırasında koçlar tarafından yaş, sınıf ve fiziklerine göre gruplara ayrılıyor. Her yaş grubu koçlar eşliğinde kendi program akışını takip ediyor. Kamp programları, katılımcıların yaş gruplarına uygun aktiviteler seçilerek hazırlanıyor.


SORU 2. KAMPLARINIZA HANGİ ŞEHİRLERDEN KATILIM GERÇEKLEŞİYOR?





Kamplarımıza Türkiye'nin ve dünyanın farklı şehirlerinden gençler katılıyor. En yoğun talep İstanbul başta olmak üzere; İzmir, Ankara, Bursa, Mersin, Adana, Gaziantep, Samsun, Antalya, Muğla, İzmit, Eskişehir, Çanakkale ve Kayseri'den geliyor. Kamplarımız aynı zamanda Amerika, Kanada, Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya, Rusya ve Kıbrıs'tan da gençler katılıyor.


SORU 3. KAMPLARINIZA KATILAN GENÇLER HANGİ OKULLARDA OKUYOR?



Kampçılarımız bir çoğu yaşadıkları şehirlerdeki eğitim başarısı yüksek ve köklü geçmişi olan okullarda okuyorlar. Robert Koleji, Avusturya Lisesi, Alman Lisesi, Deniz Atı Koleji, Koç Okulları, Hisar Okulları, Kadıköy Anadolu Lisesi, İstanbul Lisesi, Galatasaray Lisesi, Kabataş Anadolu Lisesi, Üsküdar Amerikan Lisesi, Irmak Okulları, Gaziantep Kolej Vakfı, Sanko Okulları, Yüce Koleji, TED Kolej, BLIS, Emine Örnek Koleji, Sezin Koleji, Bilfen Okulları, Bahçeşehir Koleji, Doğa Koleji, Saint Joseph Lisesi, İtalyan Lisesi, İSTEK Vakfı Okulları, FMV Işık Okulları, Terakki Vakfı Okulları, MEF Okulları, MEV Okulları, Kültür Okulları, Alev Okulları, İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları, Açı Okulları, İzmir Amerikan Koleji, TAKEV, Piri Reis Okulları, Küçük Prens, Bilkent Okulları, Tarsus Amerikan Koleji, AKEV, Final Okulları


SORU 4. ÇOCUĞUM UTANGAÇ VE ÇEKİNGEN. BU SORUN YARATIR MI?



Bu konuda endişelenmenize gerek yok. Kamplarımızın asıl amacı kampçıların sosyalleşmesi için uygun ortamı hazırlamak ve onlara yol göstermek. Yapılan aktiviteler, oda düzenleri ve grup çalışmaları ile kampçıların kendilerini daha rahat ifade edebilmelerine destek oluyoruz. Koçlarımız, bu gibi durumlarda kampçıların yanında olup diğer kampçılarla kaynaşmalarına yardımcı oluyor.


SORU 5. KAMPTA KAMPÇILAR İLE KİMLER İLGİLENİYOR?



Kamp programları süresince kampçıların, tüm sorumluluğu kamp direktörleri ve koçlarımızdadır. Koç ve yönetici kadromuz, gençlerle iyi iletişim kurabilen, genç, dinamik ve kamp tecrübesi olan eski kampçılarımız arasından Liderlik Programı sonrasında seçilmektedir. Bu programda başarı gösteren gençler, teorik ve pratik kamp eğitimleri sonrasında kamplarda görev alırlar. Kamplarda koçlarımıza uluslararası kamp direktörlüğü sertifikası sahibi direktörler liderlik eder. Kampçılarımızın, hayatına yön vermekte önemli rol oynayacak olan koçlarımızın eğitim hayatında başarılı, aile hayatında düzenli, pozitif dünya görüşlü ve örnek teşkil edecek karakterde olmaları çok önemlidir. Kamplarımızda kampçı/koç oranı program içerikleri ve yaş grubuna göre 3/1 ile 8/1 arasında değişmektedir.


SORU 6. KAMPÇILAR HASTALANIR VEYA YARALANIRSA NE YAPIYORSUNUZ?



Öncelikle böyle durumun oluşmaması için her türlü tedbiri alıyoruz. Oluşabilecek sağlık sorunlarına karşı tesislerimizde sağlık personeli bulunduruyoruz. Kamplarda görevli koçlarımıza ve eğitmenlerimize yönelik oryantasyon eğitimlerinde ilk yardım seminerleri düzenleyerek bilgilerini güncel tutmalarını sağlıyoruz. Herhangi bir sakatlık durumunda ise ilk müdahaleyi yaptıktan sonra 10-20 dk. mesafede bulunan ve 24 saat hizmet veren tam teşekküllü sağlık merkezlerinden destek alıyoruz. Aileleri en kısa sürede telefon ile gelişmelerden haberdar ediyoruz.


SORU 7. KAMPLARDA YAPILAN AKTİVİTELER GÜVENLİ Mİ?



Kamplarda yapılan tüm aktiviteler, uzman eğitmenler tarafından koçların gözetiminde gerçekleşmektedir. Aktivitelerin uygulamasındaki en önemli husus, kampçıların kontrollü bir program dahilinde uzman eğitmenler ile çalışmasıdır. Kamplarda eğitimler, yapılacak aktivitenin niteliğine göre eğitim için ayrılmış özel alanlarda verilmektedir. Kampçılar, eğitimler sırasında yaş, fizik ve seviyelerine göre ayrılmakta ve gruplar halinde çalışmaktadır. Aktiviteler ve eğitimler sırasında kask, can yeleği ve emniyet kemeri gibi güvenlik malzemeleri kampçılara tahsis edilmektedir.


SORU 8. KAMPLARDA YEMEK DÜZENİ NASIL?



Kamplardaki yemekler, kampçıların damak tatlarına ve günlük kalori ihtiyaçlarına göre hazırlanmış özel mönülerden oluşur. Kamp süresince yapılan aktiviteler sırasında kaybedilen kaloriler besin değeri yüksek gıdalar ile geri kazanılır. Yemekler beş çayı ve barbekü partileri renklendirilir. Ayrıca kamp tesisinin bulunduğu bölgeye özel yöresel yemekler kampçıların beğenisine sunulur.


SORU 9. ULAŞIM İMKANI SAĞLIYOR MUSUNUZ?



Kamplarımıza Türkiye’nin ve dünyanın farklı şehirlerinden katlım olduğu için ulaşım konusunda aileleri serbest bırakıyoruz. Dileyen aileler, çocuklarını kamp merkezine kendileri teslim edip teslim alabiliyor. Kamp merkezlerine transferler, tesislerin yer aldığı bölgeye göre TÜRSAB belgeli lüks otobüsler veya havayolu ile sağlanıyor. Yurtdışından veya şehir dışından gelen kampçılar için ekstra ücretlendirilerek transfer organize edilebiliyor.


SORU 10. KAMPÇILARLA VE KOÇLARLA NASIL İLETİŞİM KURULUYOR?




Kamplarımızın temel amaçlarından biri de gençlerin kendi ayakları üzerinde durmasına fırsat vermek. Kampçılar, yoğun bir program takip ettikleri için acil durumlar dışındaki aramalar hem program akışında aksamalara neden oluyor hemde kampçıların konsantrasyonunu bozuyor. Bu nedenle kamplar süresince akıllı telefonlara ve görüşmelere bir süre ara veriyor ve kampçılara eve döndüklerinde anlatacakları hikayeleri biriktirme imkanı sağlıyoruz. Acil durumlarda ise ebeveynler, kamp direktörüne mesaj yoluyla 24 saat ulaşabiliyorlar.


SORU 11. CEP TELEFONLARI VE TABLETLERLE İLGİLİ KURAL NEDİR?



Akıllı telefonlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini biliyoruz. Akıllı telefonlar birçok alanda işimizi kolaylaştıran cihazlar olduğu gibi çoğu zamanda hayatımızdan fazla zaman çalıyorlar. Bu nedenle kamplarımızda akıllı telefonlar ile ilgili bazı kısıtlamalar var. Kampa cep telefonu, tablet, notebook ve psp gibi elektronik cihaz getiren kampçılarımızdan bunları kamp süresince topluyor, kamp sonuna kadar güvenli bir kasada muhafaza ediyoruz. Kamp bitiminde kampçılara cihazlarını teslim ediyoruz. Kamp süresince tüm kampçılar doğal olarak bir dijital detoksa giriyorlar.


SORU 12. ÇOCUĞUMA NE KADAR HARÇLIK VERMELİYİM?



Kamplarımızda konaklama, yemek ve teknik eğitimler kamp ücretine dahil olduğu için çocuğunuza kamp rehberinde belirtilen miktarda harçlık vermeniz yeterlidir. Kampçılara verilen harçlıklar, kamp bankasında toplanır ve ihtiyaçları doğrultusunda  kampçılara dağıtılır. Kampçılar harçlıklarını gezilerde, hediyelik eşya ve market alışverişlerinde, ekstra etkinliklerde (Su parkı, tekne turu, SPA vs.) kullanabilirler.


SORU 13. KAMP ÜCRETİNE NELER DAHİLDİR?



Tam pansiyon konaklama, TÜRSAB seyahat sigortası, eğitimler ve aktiviteler, teknik malzemeler (yelken, board, vs.), güvenlik ekipmanları (can yeleği, emniyet kemeri vs.), kamp özel ödülü ve sertifika. 


***Ulaşım, transferler, şehir turları, kamp özel sağlık sigortası, alpine coster, SPA girişi, sürat teknesi ile yapılan su sporları vb. ekstra etkinlikler kamp ücretlerine dahil değildir.***


SORU 14. KAYIT VE ÖDEME İŞLEMLERİ NE ZAMAN VE NASIL YAPILIYOR?



Friends kamplarında kayıtlar her yıl Eylül ayında başlamaktadır. Kampların verimli geçmesi ve yaş grubu/cinsiyet dengesinin bozulmaması için kayıtlar kontenjanla sınırlandırılmıştır. Her kampa belli bir sayıda kampçı kabul edilir. Kontenjanlar dolduğunda kayıtlar kapanır. Velilerimiz kayıt ve ödeme işlemlerini internet üzerinden rahatlıkla yapabilir. Kamplar başlamadan önce tüm ödemelerin tamamlanmış olması gerekmektedir. Erken kayıt yaptıranlar veliler, dönemsel fiyat avantajlarından ve kampanyalardan faydalanabilir.


SORU 15. İPTAL VE ERTELEME ŞARTLARI NEDİR?



Kaydını yaptırmış bir öğrencinin herhangi bir nedenden dolayı kayıt iptali veya farklı bir döneme erteleme yaptırmak istemesi durumunda kamp sözleşmesi ve yönetmelikteki maddeler uygulanır. Kampın başlamasına 30 gün kalaya kadar iptal durumunda ödemenin tamamı iade edilir. Kampın başlamasına 30 günden az kalan durumlarda belli bir oranda cayma kesintisi uygulanır. Bu konu ile ilgili detayları online kayıt sayfamızda yer alan "Kamp Yönetmeliği ve Sözleşmesi" kısmında bulabilirsiniz.


SORU 16. KAMP VALİZİNE NELER KOYMALIYIZ?



Kampçıların kamp süresince ihtiyaç duyacakları malzemeler, her kampın temasına, program içeriğine ve süresine göre değişmektedir. Bu nedenle kamp direktörlerimiz, her kampa özel program içerikleri doğrultusunda kampçıların ihtiyaç duyacakları malzeme listesi, ulaşım buluşma noktası, hareket saati ve yetkililerin iletişim numaraları gibi bilgileri içeren bir kamp rehberi hazırlarlar. Kayıt işlemleri sonrası seçtiğiniz programa ait kamp rehberi e-posta ile size gönderilir.


SORU 17. GÜNLÜK KAMP PROGRAMINDA NELER VAR?



Her kampın programı kampın teması (deniz sporları, kış sporları, yaz kampları vs.), yaş grubu, kampın hedefi ve kamp merkezinin doğa koşullarına gibi donelere göre farklı hazırlanır. Günlük kamp akışı; uyanma, kişisel temizlik, kahvaltı, eğitimler, aktiviteler, öğlen yemeği, dinleme, kamp oyunları, beş çayı, serbest zaman, akşam yemeği, gece eğlenceleri, geziler ve yatış şeklindedir. Kamp programları bölgeye, kampın temasına, eğitim içeriklerine ve yaş grubu göre değişiklik gösterir.


SORU 18. ÇOCUĞU FRIENDS KAMPLARINA KATILMIŞ BİR VELİ İLE GÖRÜŞEBİLİR MİYİM?




Kamplarımıza her yıl Türkiye'nin ve dünyanın farklı bölgelerinden 6-24 yaş arası çocuklar ve gençler katılmaktadır. Ekibimizde yer alan yöneticilerimizin de anne-baba olması ve kamp tecrübesi yaşamış olmaları nedeni ile çocuğunu ilk kez kampa gönderecek ailelerin kaygılarını doğal karşılıyoruz. Bu nedenle kamplar hakkında daha önce çocukları kampa katılmış veliler ile görüşmek ve onlardan referans almak istemeniz durumunda sizlere yardımcı oluyoruz.


SORU 19. AİLELER KAMPI ZİYARET EDEBİLİR Mİ?



Kamplarımızın temel amacı, kampçıların özgüvenini arttırmak ve birey olarak onları güçlendirmektir. Kampçılar, özgüvenlerini kamptaki arkadaşlarının desteği ve koçlarının rehberliğinde geliştirebilirler. Velilerin kamp ziyaretleri kampçıların, özgüven duygusunu zedeleyebilir ve diğer kampçıların aile özlemini tetikleyebilir. Bu nedenle çok ciddi bir sorun olmadığı sürece ailelerin kampı ziyaret etmelerini önermiyoruz. Acil durum ziyaretleri hakkında velilerin kamp yönetimini bilgilendirmelerini rica ediyoruz.


SORU 20. YENİ KAMPÇILAR EV ÖZLEMİ ÇEKERSE NE YAPIYORSUNUZ?



Kamplarımızın en önemli hedeflerinden biride kampçılarımızın kendi ayakları üzerinde durmayı başarmasıdır. İlk kez kampa katılan kampçılar bu konuda desteğe ihtiyaç duyabilirler. 30 yıla yakın bir zamandır kampçılık yapan ve aynı zamanda anne - baba olan kamp direktörlerimiz ve gençlerle iletişimi kuvvetli olan tecrübeli koçlarımız aile özlemi çeken kampçılarımızla yakından ilgilenmekte ve onları motive etmektedir. İhtiyaç duyulan durumlarda velilerle de telefonla iletişime geçilerek işbirliği yapılmaktadır.



İLETİŞİM

info@friendstravel.com.tr
+90 850 360 20 30
Zeytinler Mahallesi 7612 Sokak No:7
    PK 35430 Urla/İZMİR
A-6536
Sitemizde anılan tüm fiyatlar, geçerli kartlar ile tek ödemede, en ucuz başlangıç fiyatlardır ve yeterli kontenjan olması durumunda geçerlidir.